Nieuws vanuit het Deelbekken Albertkanaal

WDP en Gosselin zetten Genk Zuid in de markt

Een uitzonderlijke locatie en een state-of-the-art concept vol duurzame eigenschappen. Een snelweg richting multimodaal transport, met een on-site containerterminal voor watertransport, uitgebaat door Gosselin. Genk Zuid, de nieuwste ontwikkeling van WDP, blinkt uit op alle vlakken. 

BCTN laadt vier lagen containers

Met de afbraak van de laatste lage brug op het Albertkanaal in Wijnegem kunnen binnenschepen voortaan vier lagen containers laden. De Vlaamse Waterweg vierde die mijlpaal met een eerste schip aan de terminal van BCTN in Meerhout. Met de verhoging van de bruggen tot 9m10 wordt de concurrentiekracht van de binnenvaart versterkt. En dat is nodig want het fileleed in Vlaanderen kostte in 2023 zo’n 5 miljard euro. De maand januari 2024 was alleen al goed voor 435 miljoen euro hiervan.

PoAB geeft korting op milieuvriendelijke binnenschepen

In de tariefverordening 2024 van Port of Antwerp-Bruges is korting voorzien voor milieuvriendelijke binnenschepen op basis van motortechnologie én sinds dit jaar ook op basis van Green Award (goud en platinum). De haven beloont op die manier schippers en binnenvaartondernemers die in hun vergroeningsinspanningen verder gaan dan de industriestandaard of dan de wet het voorschrijft. 

Artstone biedt kade aan

Artstone krijgt voor de productiesite in Heusden-Zolder naast het Albertkanaal haar granulaten via binnenvaart toegeleverd voor de betonproductie. Zij zoeken momenteel een partner die de 100m loskade en 10.000 m² stockage mogelijkheden mee zou willen benutten. Heeft u interesse, laat het ons weten.