Nieuws vanuit het Deelbekken Albertkanaal

Move Intermodal doet nieuwe overname

Move Intermodal, de Europese expert in duurzame intermodale transportoplossingen, heeft begin december 2023 de Nederlandse transportfirma Van Dijk Logistics overgenomen. Van Dijk heeft vestigingen in Venray en in het Italiaanse Mortara, vlakbij Milaan.

De Genkse specialist in duurzaam en intermodaal transport, zet met de overname van Van Dijk Logistics een significante stap in het versterken en verbreden van zijn serviceaanbod. Door de samenvoeging van de bedrijven ontstaat er een combinatie die een uitgebreid scala aan intermodale transportoplossingen biedt voor droge bulk, verpakte lading en deellading.

De keuze voor de overname is gebaseerd op de complementariteit van beide bedrijven. Move Intermodal en Van Dijk Logistics delen een geschiedenis van meer dan 30 jaar in intermodaal transport tussen Italië en de Benelux/Ruhr-regio.

Simon Lucas versterkt directie Wijgula

Sinds 1 september 2023 is Simon Lucas aan de slag als managing director van HGK Shipping-dochteronderneming Wijgula.

Tot zijn verantwoordelijkheden behoren met name de strategische en operationele koersbepaling en verdere ontwikkeling van de onderneming met het oog op de toekomstige eisen die aan de chemische industrie worden gesteld.

Tijdens zijn zakelijke carrière was Simon Lucas al bij diverse chemische bedrijven en logistieke ondernemingen in leidinggevende functies actief, als laatste bij de Tessenderlo-Groep. Daar heeft hij de logistiek veranderd met de overstap naar vervoer over water en de aankoop en integratie van een tankterminal.

HGK en Seafar zetten in op betrouwbare, duurzame, rendabele en autonome vervoersoplossingen

In 2022 kondigden HGK shipping, rederij Deymann en Seafar een samenwerking aan voor het opzetten van projecten voor semi autonoom varen en de opstart van een remote control center in Duisburg.

Ondertussen heeft het project verschillende fases succesvol doorlopen en is de officiële launch van het remote control center voorzien in de loop van Q1 2024.

Virtueel varen kan je kalmte bewaren

In 2024 starten in de Antwerpse haven de werken aan de kanaaltunnels in het kader van de Oosterweelverbinding. Deze werken zullen impact hebben op de passage van binnenvaart op het Albertkanaal. Een voorbereid schipper is er twee waard: je kan de passage van de werf op de simulator inoefenen. Kenniscentrum Binnenvaart Vlaanderen neemt hiervoor de praktische organisatie op zich.
Meer info en inschrijven doet u hier.