Nieuws vanuit Deelbekken Bovenschelde

Dieter Laebens wint met LCZ de Multimodale baanbreker award in de categorie Logistieke dienstverleners

Het Logistiek Centrum Zwevegem (LCZ) is een joint venture tussen Laebens Logistics, in oorsprong een wegvervoerder, en het Nederlandse HTS Intermodaal, dat werd opgericht met het oog op de op- en overslag van staalcoils. LCZ  benadert bedrijven in de ruime regio om een multimodaal alternatief aan te bieden voor de logistieke flows.

Als Multimodale Ambassadeur voor 2023 werd Johan Gemels, directeur van Novandi, bekroond

Johan Gemels ontwikkelde sinds begin jaren ’80 een passie voor intermodaal vervoer. Hij stond mee aan de wieg van een aantal intermodale terminals in België, zowel bimodaal als trimodaal zoals Combinant, Antwerpen Main Hub, Liège Container Terminal, Liège Logistics Intermodal, Tri-Modal Terminal Brussel, Associated Terminal Operators en vele anderen. “Het intermodale verbindt mensen en brengt tegelijkertijd oplossingen”, verklaarde Gemels tijdens zijn korte overwinningsspeech.

Begin dit jaar verworven Novandi en Group Dufour nog een belang van 51% in de holding boven Avelgem Container Terminal.

Binnenkort nieuwe kade bij Top-Mix

Momenteel wordt alles in gereedheid gebracht voor de aanleg van de nieuwe kade bij top-Mix. 

Van zodra de 50 m nieuwe kade aangelegd is, wordt er gemikt op 130.000 extra tonnage aan recyclebaar materiaal via binnenschip.

Geplande stremming van de sluis in Sint-Baafs-Vijve op de Leie in juni 2024

Om de bedrijfszekerheid van de sluis en het waterpeil op de Leie maximaal te garanderen, is De Vlaamse Waterweg nv genoodzaakt om van vrijdag 14 juni 2024 om 20 uur tot en met woensdag 26 juni 2024 om 20 uur de sluis van Sint-Baafs-Vijve te stremmen. 

Tijdens deze periode worden de middendeuren van de sluis herplaatst. De werken zullen 24/7 worden uitgevoerd om de hinder voor de scheepvaart en de bedrijven die erop beroep doen zoveel als mogelijk te beperken. 

De werken bestaan uit het droogzetten en schoonmaken van een sluishoofd en het plaatsen, aansluiten, afregelen, testen in droge en natte omstandigheden van de sluisdeuren.