Full house op het Netwerk event Kleine Kanalen van 14 november

De ontwikkelingen rond autonoom en onbemand varen laat de binnenvaartwereld niet onberoerd, zoals blijkt uit de talrijke opkomst. Aan maximum capaciteit, jawel, voor de eerste keer hebben we deelnemers moeten doorverwijzen naar een volgende zitting.

Een warme ontvangst in de Philippe Saverys-zaal van MCA Labs was de ideale setting om kennis op te doen en connecties uit te breiden. Het adembenemend uitzicht over het Antwerpse Zuid en het assortiment aan verfijnde hapjes en mignardises maakte het plaatje compleet.

De gastsprekers gaven elk vanuit hun eigen expertise en ervaring hun kijk op de laatste nieuwe evoluties.

Louis Robert Cool, CEO van Seafar, gaf waardevolle inzichten in de huidige markt en de laatste technologische ontwikkelingen. Ondertussen zijn er 35 schepen uitgerust met deze vooruitstrevende technologie.  An-Sofie Obrie behandelde de juridische uitdagingen in dit snel evoluerende speelveld. Een complex thema, zoveel is duidelijk.

Krista Maes, Operationeel Directeur bij De Vlaamse Waterweg NV, belichtte de voortrekkersrol van Vlaanderen en benadrukte waarom het essentieel is voor onze buurlanden om in ons kielzog te blijven varen. De 50 tinten grijs van de wetgeving worden bij voorkeur met spoed aangepakt ook al gaat dit in de praktijk eerder aan een slakkegang. Nick Celis van André Celis NV en Jef De Brabandere van Group Decloedt gaven ook de voorkeur aan de konijnensprint en boden een realistische kijk op de voordelen van onbemand varen in de praktijk. Een dikke pluim voor deze pioniers !

Het bezoek aan het shore control center van Seafar met live operaties van onbemand varen in de praktijk maakte de praktijkcase helemaal af. De toekomst van de binnenvaartsector ziet er wel mooi uit onder dit nieuw gesternte.

Bij overheerlijke lunch van topcateraar Sysco konden de aanwezigen netwerken, ideeën uitwisselen en hun kennis over dit baanbrekende onderwerp vergroten. Of in 3 woorden :  connecteren, inspireren en faciliteren.

Event gemist? Geen nood, de eindejaardrink staat reeds voor de deur.

Hier vindt u de presentaties terug.

 

In samenwerking met:

Group DC, André Celis Bouwmaterialen en Seafar