Nieuws vanuit de Deelbekkens

ZF Wind Power Belgium start duurzaam water transport van powertrains

Om de vraag naar windenergie aan te kunnen ontwikkelde ZF wind power een nieuwe powertrain, het hart van de windturbine. Het eerste prototype werd via water getransporteerd van de fabriek in Lommel naar Denemarken.

Bruggen, rotondes, wegwerkzaamheden en andere mogelijke obstakels maken het behoorlijk moeilijk zo een zware en grote powertain te transporteren via de weg. Aangezien er via het water geen verkeersopstoppingen kunnen zijn, maakt dat het betrouwbaarder is, en dat de levertermijn tot in detail voorspelbaar is.

De serieproductie zal van start gaan bij ZF Wind Power Lommel in het eerste kwartaal van 2024.

Eerste walstroomvoeding via mobiele batterij van Zenobe bij Zuidnatie

Onder leiding van Zenobe werd op de terminal van Zuidnatie walstroom aangesloten op het zeeschip ‘UAL Osprey’ door middel van een mobiele batterij.

Zenobē koos voor een batterij van 150 kWh, ondersteund door 2 generatoren, om meetgegevens te verzamelen over het verbruik en de verbruikspieken. De batterij zal in een 2de fase gevoed worden met de PV installatie van Zuidnatie. De afgeleverde spanning bedraagt 400 volt en de energie wordt door middel van een kabelpakket aan boord gebracht.

Samenwerking GSK Brokers met het online veilingplatform Shipbid

De samenwerking met het online veilingplatform voor geregistreerde schepen, jachten en drijvende materialen laat aan GSK Brokers toe om het aanbod van hun cliënteel op Europees niveau te presenteren en de juiste marktprijs te realiseren. Shipbid biedt bovendien een juridisch kader dat solide is.

Citbo zoekt nieuwe beleidsmedewerker

Als beleidsmedewerker informeer, adviseer en ondersteun je het Bestuur, de leden en de coöperatie in algemeen. En dit in het bijzonder op beleidsdossiers die in relatie staan met de exploitatie van binnenvaart tankvaart.
Voor meer informatie kan je de vacature raadplegen via deze link, of bij Directeur Daisy Rycquart via daisy@citbo.com of +32470741808.