Verslag netwerk event NDVW donderdag 20 april

Ruim boven de 100 deelnemers, zover stond de teller op 20 april. Met deze groter dan verwachte opkomst was het gezellig netwerken tussen like minded ondernemers op het Zero Emission Logistics event van Deelbekken Albertkanaal.

Na de champagnedoop van het nieuwe Heylen Warehouse en onder het toeziend oog van onze minister Lydia Peeters, trokken alle aanwezigen naar het Albertkanaal voor een netwerkevent, varend op het water.

Vergroening is een dubbele slag voor de binnenvaart, want nu al is de barge omgevingsvriendelijker dan de truck. Zoeken naar een verlader die groene logistiek hoog in het vaandel draagt en op een gepast moment een retrofit naar waterstof zorgt voor een heel nieuwe extra dimensie waar de truck het knap lastig mee zou kunnen hebben.

Is de business case vandaag al haalbaar ? In sommige gevallen wel wist Nike ons te vertellen, want vergroening vraagt om extra inspanningen en als die over veel schoenen verspreid worden, dan is de stap gezet. Ook Ineos zet de toon en schakelt intercompany stromen om naar vervoer via barge op echt groene waterstof. BCTN faciliteert wat al te graag deze evoluties nu ETS eraan zit te komen en verladers zich stilaan beginnen voorbereiden op de komst van nieuwe & groenere technologieën.

Er werd druk nagekaart tijdens de networking cocktail met voortdurend zicht op de faciliteiten van belangrijke gastsprekers. Weet u hoeveel minuten het duurt om de terreinen van Nike & BCTN al varend te passeren?

 

Hieronder kunt u link van de gegeven presenatiets terugvinden:

https://www.netwerkdevlaamsewaterweg.be/nl/downloads/1213/zero-emission-logistics-van-deelbekken-albertkanaal-20-04-2023

 

In samenwerking met: 

Heylen Warehouse  &  BCTN