De Vlaamse Waterweg zoekt kandidaten voor concessie Jachthaven Houtdok Gent

Met deze toewijzingsprocedure wenst DVW een concessie voor 27 jaar toe te kennen met het oog op de realisatie en exploitatie van een jachthaven op het water en eventueel een strandpaviljoen op de strandzone.

Het Houtdok is door zijn dimensies en ligging nabij de binnenstad geschikt om uit te bouwen als een stedelijke jachthaven met vaste ligplaatsen en ligplaatsen voor passanten. Het Houtdok is tevens toegankelijk voor grotere motorjachten en zeiljachten met een staande mast.

Als onderdeel van de site Houtdok dient de jachthaven evenwichtig ontwikkeld te worden met de andere functies in ontwikkeling in het Houtdok:

  • de aanpalende strandzone als waterontmoetingsplaats (WOP).
  • de potentieel toekomstige publieke zwemzone door de Stad Gent; waardoor het aan- en afvaren van het ponton als onderdeel van de zwemzone steeds mogelijk moet blijven.
  • de toekomstige aanmeerlocatie voor watertaxi’s en
  • een opslagplaats voor kano’s en kajaks.

De kandidaatstelling moet uiterlijk op 28 februari 2023 zijn ingediend. Voor meer informatie verwijzen we u graag door naar de website van de Vlaamse Waterweg via deze link : https://www.vlaamsewaterweg.be/concessie-jachthaven-houtdok-gent