Verslag Economische Missie Wenen

Van 7 - 9 september trok een Vlaamse delegatie van 45 deelnemers op economische missie naar Wenen om zakenrelaties op te starten of te versterken en dit alles met focus op watergebonden activiteiten.

Wenen, een metropool met 2 mio inwoners en tal van interessante bedrijven biedt heel wat opportuniteiten voor onze Vlaamse watergebonden bedrijven. Naast een dertigtal bedrijfsleiders reisde ook het voltallige directiecomité van De Vlaamse Waterweg NV mee, ter ondersteuning van de ondernemers in de verdere uitbouw van hun watergebonden activiteiten. 

Het Netwerk De Vlaamse Waterweg VZW zette haar doelstelling om te connecteren, te inspireren en te faciliteren in de verf en organiseerde tijdens de economische missie enkele interessante bedrijfsbezoeken met o.a. een bezoek aan Viadonau, de lokale waterwegbeheerder, en de haven van Wenen. Verschillende Vlaamse ondernemers kregen zo de kans om nauwe onderlinge economische banden te smeden en succesverhalen en best practices met elkaar te delen.

Ook het culinair-gastronomisch gedeelte werd netjes verzorgd en gaf telkens een uitgelezen kans voor de Vlaamse bedrijfsdelegatie om nieuwe opportuniteiten uit te wisselen. De missie werd afgesloten met een korte verkenningstocht door Wenen en zo de gaststad beter te leren kennen.