Welgekomen weerzien op het netwerkevent “Ondernemen langs het water”

Starten deden we samen met Wim Dauwe, Deborah Smet en Luc Geerts van NV De Vlaamse Waterweg. Zij legden uit wie wat doet binnen de regio Centraal en wat de taken en prioriteiten zijn van de account manager en market developer. Vervolgens kwamen enkele inspirerende ondernemers aan het woord.

Maxime Vanheede van het gelijknamige afvalbedrijf legde samen met Jan D'Haeyer van Shipit uit hoe hun afval geperst werd in balen van de verwerkingsinstallatie van Vanheede in Dottenijs en tot wel 2000 km ver multimodaal werd getransporteerd, alsook wat daarbij de uitdagingen waren.

Dat de aanleg van een fietssnelweg langs het Zeekanaal voor een watergebonden bedrijf niet evident is, hoeft geen betoog. Cindy Prieels van Suez Remediation legde uit hoe - dankzij veel vastberadenheid en de hulp van De Vlaamse Waterweg en de Werkvennootschap – met een fietstunnel een oplossing werd gevonden voor het lossen en laden van schepen langs hun kade.

Tot slot getuigde Koen Van Duyse van RCT Stevedoring hoe een goederen behandelaar keer op keer zijn klanten moet overreden dat watertransport zelfs voor bijzondere ladingen zoals betonijzer wel degelijk een kostenefficiënte oplossing kan zijn.

En dat het ‘netwerken’ gemist werd in coronatijden, bewees de afsluitende receptie. Iedereen genoot ervan elkaar weer te zien en opnieuw contact te kunnen leggen met collega-ondernemers en betrokken overheden. Afspraak in het voorjaar voor een volgend netwerkevent Zeeschelde / Zeekanaal!