Herstellingswerken Dampoortsluis uitgesteld naar eerste helft 2020

Oorspronkelijk zouden we in augustus en september dit jaar herstellingswerken uitvoeren aan de sluishoofden van de Dampoortsluis in Brugge op het kanaal Gent-Oostende. Deze timing werd in juni 2018 bepaald in overleg met de stad en de bedrijven langs het kanaal. Hierbij laten we je weten dat deze werken worden uitgesteld naar de eerste helft van 2020. Uit de voorbereidingen en verdere inspecties is namelijk gebleken dat eerst de bodem aan de sluishoofden gestabiliseerd moet worden.

 

We brengen je tijdig op de hoogte wanneer er nieuwe info beschikbaar is.

 

Nieuwe datum in overleg met de sector

 

Komend najaar kijken we ernaar uit om met alle betrokken bedrijven en de stad Brugge een nieuwe timing voor de werken te prikken. Ook grijpen we het overleg aan om af te stemmen met iedereen, zodat onze werkplanners in de mate van het mogelijke rekening kunnen houden met de plaatselijke commerciële activiteiten. Je krijgt van ons nog een uitnodiging voor dat overlegmoment.

 

Reden van het uitstel

 

Om de werken uit te voeren, leggen we de sluishoofden vooraf droog om de bodem en de verschillende onderdelen toegankelijk te maken. Door het water plaatselijk weg te nemen en de aangepaste druk op de bodem, moet die eerst voldoende gestabiliseerd worden. Hier zullen de werklui eerst een mouw aan passen, alvorens met de eigenlijke herstelling te beginnen.

 

Waarom is de herstelling nodig?

 

De sluishoofden van de Dampoortsluis zijn toe aan een opknapbeurt. Dankzij een grondige herstelling zal de scheepvaart ook in de toekomst vlot kunnen passeren.

 

Meer informatie

 

Heb je vragen over dit bericht? Stel ze gerust via het vragenformulier op onze VisuRIS-website