Uitnodiging netwerkevent Deelbekken Bovenschelde 6 september om 9u in Matexpo aan de Doorniksesteenweg 216 in Kortrijk

De voorzitter en het voltallige bestuur van deelbekken Bovenschelde hebben het genoegen u uit te nodigen op hun jaarlijkse netwerkevent, dat dit jaar plaatsvindt in het meeting center van Matexpo.

Het event staat dit jaar in het teken van recyclage, duurzaamheid en optimaal gebruik van waterweginformatie voor efficiënte binnenvaart.

Rik Debaere, CEO Galloo zal het belang van de binnenvaart voor de interne transport/mobiliteit toelichten, de evolutie van 1 naar 2 schepen en misschien een nummer 3 in de toekomst. Hij gaat hierbij dieper in op de leerpunten en vraagstukken zoals eigen schepen versus onderaannemers, de zoektocht naar lege vrachten en de toekomst van groene aandrijving.

Peter Van Parys, COO North Sea Port gaat dieper in op de rol van binnenvaart in de duurzaamheidsaanpak van North Sea Port met de haven als verbindende factor tussen verladers, transport & logistieke spelers & aanbieders van stockageruimte.

Jan Gilissen, Beheerder van RIS brengt u enkele concrete tips & tricks bij voor een optimaal gebruik van beschikbare binnenvaartinformatie. 3 vooraanstaande verladers en logistieke spelers leggen vanuit de dagelijkse praktijk enkele concrete vragen voor. De antwoorden worden gevisualiseerd in een live demo.

Na uw deelname aan het event kan u een bezoek brengen aan de beurs (uw toegangsbadge geldt eveneens als toegangsticket voor de beurs). 

Gastsprekers 

Rik Debaere - CEO Galloo
Belang van de binnenvaart voor de interne transport/mobiliteit;  inzichten in enkele concrete vraagstukken. 

Peter Van Parys - COO North Sea Port
De haven als verbindende factor voor meer binnenvaart in een aanpak gericht op meer duurzaamheid.

Jan Gilissen - beheerder RIS
Praktische tips voor het gebruik van waterweg informatie op basis van concrete vragen vanuit verladers en transport & logistieke spelers.

Praktische info

  • Datum: Woensdag 6 september 2023
  • Locatie: Matexpo, Meeting Center
  • Adres: Doorniksesteenweg 216 in Kortrijk
  • Parking: Parking P1 is toegankelijk vanaf 8u. De shuttle bus brengt u naar het Meeting Center (20 min.)
  • Ontvangst: vanaf 9u
  • Einde voorzien: 13u
  • Toegang: leden gratis (uw badge geldt ook als toegangsticket voor de Matexpo beurs)

In samenwerking met Matexpo, Verhelst Group, Demaecker & Van Haecke, L. Broeckaert - De Koning.